Składniki:
- 1 kurczak
- ok. 300 g wołowiny
- kilka marchewek
- 2 - 3 pietruszki
- kawałek selera
- kawałek pora
- 1 cebula
- kilka ziarenek ziela angielskiego
- kilka listków laurowych
- sól, pieprz
Wykonanie:
Kurczaka
umyć i podzielić na porcję. Wołowinę umyć. Warzywa umyć i obrać.
Cebulę opalić na ogniem (jeśli macie kuchenkę indukcyjną zapraszam
tutaj). Do garnka wlać wodę (około 3 - 4 litry). Włożyć mięso i
zagotować. Zdjąć szumowiny i zmniejszyć ognień na minimalny. Po 20-30
minutach dodać przygotowane warzywa, ziele i liść. Gotować dalej na
małym ogniu przez około 2 - 3 godziny. Rosół ma tylko lekko pykać, nie
powinien się gotować. Doprawiamy do smaku. Podajemy z marchewką z
rosołu (jeśli lubimy), makaronem, natką pietruszki i koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.