Składniki:
- 500 g sera kremowego
- 200 g cukru
- 2 łyżki mąki kukurydzianej
- 3 jajka
- 1/2 łyżeczki wanilii
- 1,5 łyżeczki przyprawy do dyni
- 250 g pure dyniowego
Wykonanie:
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Przygotować formę o średnicy 18-20 cm.
Ser, cukier i mąkę wymieszać mikserem. Dodać po jednym jajku, cały czas mieszając. Dodać wanilię, wymieszać. Odłożyć około 100 g masy. Do pozostałej części dodać pure z dyni i przyprawę do dyni. Do przygotowanej formy wylać około 3/4 masy dyniowej. Następnie wlać odłożoną masę serową. Na wierzch wlać pozostałą część masy dyniowej. Nożem zrobić wzorki (mi się to nie udało). Sernik wstawić do piekarnika i piec 20 minut. Zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec kolejnych 40 minut, aż sernik będzie upieczony. Wystudzić przy uchylonych drzwiach piekarnika. Wyjąć z piekarnika i wstawić do lodówki na kilka godzin, lub całą noc. Podawać z sosem toffi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.