Postanowiłam podawać w domu więcej ryby. Po sukcesie rybnych burgerów kolej
na rybne paluszki. Tak na prawdę nie różnią się niczym w przygotowaniu
od zwykłej smażonej ryby. Pomysł podejrzałam w marcowym wydaniu
Delicious. Tam były podane z tortillą i sosem, ja natomiast podałam je z
pieczonymi ziemniakami.
Składniki:
500 g filetu z dorsza
jajko
bułka tarta
sól, pieprz
olej do smażenia
ziemniaki
tymianek
oliwa
Wykonanie: Filet kroimy w paski. Doprawiamy solą i pieprzem. Obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej. Smażymy z każdej strony. Ziemniaki
obieramy i kroimy w ósemki. Posypujemy tymiankiem i obtaczamy w
oleju. Pieczemy w 180 stopniach przez około 30 minut, aż ziemniaki będą
złote i miękkie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.