Składniki:
- 500 g dorsza
- 2 łyżki musztardy
- 1 średnie jajko
- 2 - 3 łyżki bułki tartej
- 2 łyżki mąki pszennej
- sól, pieprz
- bułki hamburgerowe
- sałata
- czerwona cebula
- ew. majonez, musztarda, ketchup
- olej do smażenia
Wykonanie:
Dorsza
kroimy bardzo drobno, lub miksujemy pulsacyjnie w blenderze (tak, aby
zostały jeszcze większe kawałki). Tak przygotowaną rybę mieszamy z
jajkiem, musztardą i bułką tartą. Doprawiamy do smaki. Formujemy płaskie
kotleciki. Delikatnie obsypujemy mąką, a następnie smażymy na oleju z
dwóch stron.
Bułki
kroimy, smarujemy majonezem, musztardą, ketchupem wedle uznania.
Dodajemy sałatę, plasterki czerwonej cebuli i wkładamy rybny kotlet.
Zjadamy natychmiast.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.