Kategorie

24.10.2013

Dyniowe latte

Pierwszy raz robiłam je w ubiegłym roku.  Wtedy jednak nie pojawiło się tutaj, a gdzie indziej.  W tym roku postanowiłam się poprawić i w sezonie dyniowym pokazać je na blogu. 




Składniki (na 2 kawy):
  • 1 szklanka mleka
  • 4 - 5 łyżek puree dyniowego
  • 1 łyżeczka przyprawy do dyni
  • świeżo zaparzona kawa
  • ewentualnie bita śmietana
  • przyprawa do dyni lub cynamon do posypania
  • cukier (opcjonalnie)


Wykonanie:
Mleko podgrzewamy z przyprawami.  Dodajemy puree, mieszamy i zagotowujemy (jeżeli lubimy słodzoną kawę, dodajemy też cukier).  Gorące mleko przelewamy do szklanek.  Dolewamy świeżo zaparzoną kawę.  Możemy udekorować bitą śmietaną i posypać cynamonem lub przyprawą.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.