Kategorie

5.12.2014

Trufle marcepanowe

Idealne na prezent.  Jak nie dla kogoś, to zawsze może też zrobić dla siebie, prawda?  Z niespodzianką w środku i lekkim alkoholowym posmakiem.  Jeżeli lubicie marcepan, to polecam.  Przygotowałam je z domowej pasty migdałowej.  Jeżeli nie macie ochoty jej robić (chociaż polecam), to można też użyć kupnej masy marcepanowej.



Składniki (na 10 sztuk)
  • 150 g pasty migdałowej (np takiej)
  • 10 migdałów
  • 0,5 łyżeczki Amaretto
  • gorzkie kakao


Wykonanie:
Pastę migdałową wymieszać dokładnie z Amaretto.  Podzielić ją na 10 równych części.  Do każdego kawałka wcisnąć migdał i uformować kulę.  Każdego trufelka obtoczyć w kakao.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.