Trufle marcepanowe
Idealne na prezent. Jak nie dla kogoś,
to zawsze może też zrobić dla siebie, prawda? Z niespodzianką w środku
i lekkim alkoholowym posmakiem. Jeżeli lubicie marcepan, to polecam.
Przygotowałam je z domowej pasty migdałowej. Jeżeli nie macie ochoty
jej robić (chociaż polecam), to można też użyć kupnej masy marcepanowej.
Składniki (na 10 sztuk)
- 150 g pasty migdałowej (np takiej)
- 10 migdałów
- 0,5 łyżeczki Amaretto
- gorzkie kakao
Wykonanie:
Pastę
migdałową wymieszać dokładnie z Amaretto. Podzielić ją na 10 równych
części. Do każdego kawałka wcisnąć migdał i uformować kulę. Każdego
trufelka obtoczyć w kakao.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.