23.05.2011

Salsa z awokado w muszlach

Doskonała przystawka na ciepłe dni zamiast zupy.  Można podać ją też jako dodatek do drugiego dania.  Ja przygotowałam oczywiście w muszlach Lubelli.  Przypominam, że  ten makaron, oraz 3 inne,  możecie wygrać tutaj.  Konkurs trwa do środy 25 maja.


 

Składniki:

* makaron muszle (około 10 sztuk)
* pomidor
* awokado
* pół czerwonej cebuli
* 2 - 3 łyżeczki soku z cytryny
* 1 łyżka oliwy
* pół papryczki chilli
* kilka liści bazylii
* sól, pieprz



Wykonanie:

Muszle gotujemy według przepisu na opakowaniu. Osuszamy. Przygotowujemy salsę. Pomidory kroimy w kosteczkę, cebulę i papryczkę siekamy drobno. Awokado pozbawiamy pestki i skórki i kroimy w kostkę. Natychmiast skrapiamy sokiem z cytryny. Mieszamy pomidory, awokado, cebulę i chilli. Resztę soku z cytryny i oliwę mieszamy i doprawiamy. Polewamy sałatkę. Dodajemy grubo posiekaną bazylię. Gotową salsę nakładamy do muszli. Podajemy natychmiast.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...