Składniki:
- 2 - 3 bataty
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- 1 - 2 łyżki oleju
Wykonanie:
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Bataty umyć, obrać i pokroić. Wrzucić do miski i wymieszać z tymiankiem i olejem. Przełożyć na blachę i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 20 - 25 minut. Pod koniec pieczenia przełączyć na termoobieg, aby frytki ładnie się zrumieniły.
z batatów jeszcze nie robiłam; fajne są
OdpowiedzUsuńMają piękny kolor .... aleś mi narobiła smaka:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam! Moje ulubione połączenie to pieczony łosoś z takimi frytami - pyszotka!
OdpowiedzUsuńJeszcze nie sprawdzałem tego, ale brzmi ciekawie, nawet bardzo:)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis.
OdpowiedzUsuń