05.01.2013

Gorąca czekolada z piernikową nutą

Jeśli zostanie Wam kiedyś polewa z ciasta nie musicie już wyjadać jej łyżeczką, chociaż to naprawdę pyszne.  Możecie przygotować gorącą czekoladę.  Ja moją przygotowałam z polewy ganache - mieszanka czekolady i kremówki.  Och jakie to kaloryczne i jakie pyszne. A piernikowa nuta podejrzana u Ewelinki




Składniki:
  • 50 g polewy ganache (czyli po 25 g kremówki i czekolady - ta była mleczna)
  • 200 g mleka
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika (opcjonalnie, ale tak jest lepsza)
  • śmietana kremówka
  • cynamon do posypania

Wykonanie:
Polewę, mleko i przyprawę zagotowujemy w garnuszku.  Przelewamy do kubka i dekorujemy bitą śmietaną.  Posypujemy cynamonem i podajemy natychmiast.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...