20.07.2013

Arbuzowa aqua fresqua

Nie ma chyba lepszego napoju na upały.  W końcu już sam arbuz doskonale gasi pragnienie.  Do tego ta woda ma jeszcze jedną zaletę.  W bardzo łatwy sposób można ją przerobić w doskonałego drinka.  Wystarczy dolać wódkę (ilość według uznania).    Wodę można dosłodzić, tylko po co?  W końcu nikt nie słodzi surowego arbuza.




Składniki:
  • 1 szklanka wypestkowanego arbuza pokrojonego w kostkę
  • 1 szklanka wody mineralnej
  • sok z 1/2 limonki
  • ew. cukier, syrop z agawy
  • lód

Wykonanie:
Wszystkie składniki poza lodem wkładamy do misy blendera.  Miksujemy i wlewamy do szklanek wypełnionych lodem.  Możemy też użyć dobrze schłodzonego arbuza i wody i nie używać lodu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...