Pierwszy raz robiłam je w ubiegłym roku. Wtedy jednak nie pojawiło się tutaj, a gdzie indziej. W tym roku postanowiłam się poprawić i w sezonie dyniowym pokazać je na blogu.
Składniki (na 2 kawy):
- 1 szklanka mleka
- 4 - 5 łyżek puree dyniowego
- 1 łyżeczka przyprawy do dyni
- świeżo zaparzona kawa
- ewentualnie bita śmietana
- przyprawa do dyni lub cynamon do posypania
- cukier (opcjonalnie)
Wykonanie:
Mleko podgrzewamy z przyprawami. Dodajemy puree, mieszamy i zagotowujemy (jeżeli lubimy słodzoną kawę, dodajemy też cukier). Gorące mleko przelewamy do szklanek. Dolewamy świeżo zaparzoną kawę. Możemy udekorować bitą śmietaną i posypać cynamonem lub przyprawą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.