31.05.2012

Pizza ze szparagami

Ukochane ciasto w wersji razowej, ukochany sos i dodatki. No i na wierzch rukola wyhodowana na kuchennym parapecie. Ktoś chętny?





Składniki:
Ciasto według tego przepisu,  tylko użyłam mąki pszennej razowej.
  • Szparagi
  • bakłażan
  • rukola
  • mozzarella


Wykonanie:
Ciasto i sos przygotowujemy tak jak w cytowanym przepisie.  Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe końcówki i obgotowujemy przez 3 - 4 minuty.  Bakłażan myjemy, kroimy w plastry i grillujemy przez chwilę na patelni grillowej.
Na wyrośnięty spód wykładamy sos, na sos kładziemy szparagi i bakłażan.  Na wierzch ser.   Pieczemy około 12 minut.  Na upieczoną pizzę kładziemy rukolę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...