Składniki:
- 4 małe kukurydziane tortille
 - 2 dojrzałe awokado
 - 3 czubate łyżki jogurtu naturalnego
 - 2 limonki
 - 1 sałata rzymska
 - 1/2 świeżego ogórka
 - 1 świeża papryczka chili
 - garść pomidorków koktajlowych
 - pęczek świeżej kolendry lub natki pietruszki
 
Wykonanie:
Piekarnik
 rozgrzać z blachą w środku do 200 stopni. Tortille pokroić na paski 
szerokości ok 1 cm.  Przełożyć do rozgrzanego piekarnika i piec, aż będą
 chrupiące.  Potrwa to kilka minut.4
Do
 misy malaksera wsypać większość listków kolendry.  Dodać odrobinę soli i
 pieprzu, pół obranego awokado, jogurt i sok z 2 limonek.  Zmiksować na 
dressing. Umytą sałatę porwać na cząstki.  Przełożyć do miski.  Położyć 
na niej awokado pokrojone na cząstki.  Ogórek pokroić obieraczką na 
wstążki  i dodać do sałaty.  Chili pokroić na paski i dodać do sałatki 
razem z pomidorkami.  Na koniec polać sałatkę dressingiem i posypać 
podpieczonymi tortillami i kolendrą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.