Składniki:
- 500 g karczku
 - sól, pieprz, czerwona słodka papryka
 - olej
 - mąka do oprószenia
 - 1/2 szklanki wody
 - 3 - 4 łyżki oliwy
 - 2 - 3 łyżki miodu
 
Wykonanie:
Karczek 
umyć, pokroić na plastry.  Każdy plaster mięsa doprawić solą, pieprzem i
 papryką.  Oprószyć mąką.  Na patelni rozgrzać olej.  Podsmażyć na dość 
dużym ogniu plastry karczku tak, aby były złotawe.  Ułożyć je w naczyniu
 do zapiekania. Wymieszać wodę, oliwę, miód.  Doprawić solą i pieprzem. 
 Zalać mięso w naczyniu.  Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 
stopni i zapiekać pod przykryciem aż mięso będzie miękkie (około 3/4 - 
1 godziny).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.