Składniki (na 12 sztuk):
- 250 g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- 150 g cukru (dałam trzcinowy, w oryginale cukru było 175 g)
- 3/4 szklanki mleka
- 1 jajko
- 1/2 szklanki oleju
- cukier waniliowy (dałam 2 łyżki domowego)
- 1 gorzka czekolada
Wykonanie:
Czekoladę pokroić na kawałki. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
Mąkę,
cukry, proszek i sodę wymieszać w misce. Dodać mleko, olej, jajko i
wymieszać. Dodać czekoladę i delikatnie wymieszać. Przełożyć do
przygotowanych foremek nakładając do 3/4 wysokości foremki. Piec przez
20 - 25 minut, do suchego patyczka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.