04.02.2011

Sezamowe paluszki z kurczaka

Doskonała przekąska na karnawałowe spotkania.  Ja jednak podałam kurczaczki z pitą, sosem i sałatką jako obiad.


 

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 jajko
  • 3-4 łyżki mąki
  • 3-4 łyżki sezamu
  • 3-4 łyżki bułki tartej
  • przyprawa cajun
  • sól, pieprz


Wykonanie:

Kurczaka umyć i osuszyć. Pokroić w 2 cm paski. Przyprawić przyprawą cajun, solą i pieprzem. Obtoczyć w mące, następnie w roztrzepanym jajku. Sezam i bułkę tartą wymieszać. Obtoczyć w panierce kurczaka. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z dowolnym sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...