19.02.2011

Gorąca czekolada na sposób hiszpański

W czekoladowy weekend zapraszam na gorącą czekoladę.  W końcu trzeba się rozgrzać w te zimne dni.  Przepis pokazała u siebie Bea, która co roku zaprasza nas na to święto, a w tym roku zaprasza w towarzystwie Atinki.
A na profilu na FB rozwiązanie konkursu związanego z tą czekoladą z cynamonem.





Składniki:

  • 60 g gorzkiej czekolady
  • 250 ml ciepłego mleka
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżka cukru (nie dałam )


Wykonanie:

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej wraz z ciepłym mlekiem i cynamonem. Dodać cukier i ubijać / miksować. Kiedy masa jest dobrze rozpuszczona i jednolita zdjąć z palnika i ubijać jeszcze chwilkę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...