Jesienne smaki, z kawą z cynamonem idealne na podwieczorek. W nowym naczynku zakupionym na Europejskim Festiwalu Smaku.
Składniki:
- 70 g masła
- 140 g mąki pszennej razowej
- 50 g cukru brązowego
- 50 g mieszanki orzechów (dałam migdały, orzechy włoskie i laskowe)
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 500 g śliwek
- 2 jabłka
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 2 - 3 łyżki cukru brązowego
- 1/2 łyżeczki cynamonu
Wykonanie:
Masło i mąkę pszenną wyrobić palcami tak, aby powstała kruszonka. Dodać cukier, cynamon i orzechy, wymieszać. Owoce umyć. Śliwki przepołowić i pozbawić pestek. Jabłka pokroić na kawałki. Owoce wymieszać z cukrem, cynamonem i mąką ziemniaczaną. Włożyć do naczynia żaroodpornego i posypać kruszonką. Piec w 200 stopniach około 20 - 25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.