Składniki:
* 250 g masła lub margaryny
* 3,5 - 4 szklanki mąki
* 7 jajek
* 1,5 szklanki cukru
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia
* 2/3 szklanki mleka
* jagody - 2 szklanki, albo i więcej
* cukier puder do posypania
Wykonanie:
Jajka utrzeć z cukrem, aż cukier się rozpuści. Masło roztopić i ostudzone dodać do jajek. Wymieszać, dodać mleko a na końcu delikatnie wmieszać mąkę. Wylać ciasto na dużą prostokątną blachę. Na wierzch położyć owoce (kładziemy dość gęsto, tak aby nie było widać ciasta). Piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut, aż będzie lekko brązowe. Sprawdzić patyczkiem czy środek nie jest mokry.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.