06.03.2012

Sałatka jajeczna

Oto sałatka, która może zawitać na Waszym Wielkanocnym stole.  Nadaje się i na śniadanie i na lekki obiad (jeśli śniadanie trwało zbyt długo).  Do przygotowania dressingu użyłam produktów z linii Kamis Specialitie, które dostałam ostatnio.  Już niedługo pudło pełne przypraw z tej serii, będziecie mogli wygrać w konkursie.



Składniki:

  • 200 g mieszanki sałat
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 3 - 5 łyżek pokrojonych oliwek
  • 1 łyżeczka musztardy z czerwonym winem
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka miodu (u mnie z mniszka)
  • 1 łyżeczka ziół do sałatek
  • sól morska prowansalska

Wykonanie:

Sałaty przekładamy do miski, dodajmy pokrojone na cząstki jajka i pomidorki, oliwki. Mieszamy delikatnie. Do słoiczka wlewamy oliwę, miód, dodajemy musztardę i zioła. Dokładnie mieszamy. Sosem polewamy sałatkę, doprawiamy do smaku solą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...