01.03.2012

Gulasz a'la chili con carne

Mój syn od dawna prosił o chili con carne.  Spełniłam jego prośbę, łącząc dwa dania, które bardzo lubi.



Składniki:

* 1/2 kg szynki
* 1 puszka pomidorów
* 1 puszka czerwonej fasolki
* 2 cebule
* 1 papryczka chili (mniej, lub więcej)
* sól, pieprz, papryka
* olej



Wykonanie:

Cebule kroimy w piórka. Podsmażamy na odrobinie oleju. Szynkę kroimy w kostkę, podsmażamy. Mięso, posiekaną papryczkę i cebulę wrzucamy do garnka i zalewamy bulionem lub gorącą wodą. Dusimy na niewielkim ogniu, aż mięso będzie prawie miękkie. Dodajemy pomidory i fasolkę, doprawiamy do smaku. Dusimy jeszcze przez kilka minut razem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...