Składniki:
- 2 szklanki mąki
 - 1 jajko
 - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
 - 1 szklanka mleka
 - 3/4 szklanki cukru
 - 1/3 szklanki oleju
 - 1/2 szklanki świeżych jagód lub 1 szklanka borówki amerykańskiej (dałam jagody mrożone, bez rozmrażania)
 - szczypta soli
 - 1 łyżeczka aromatu waniliowego
 
Wykonanie:
W jednej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą.
W drugiej misce roztrzepać jajko z mlekiem, olejem i wanilią. Zawartość obu misek połączyć, dodać jagody (borówki) i wymieszać delikatnie.
Nakładać do foremek muffinkowych i piec przez około 20-25 minut w temperaturze 200 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.