13.07.2012

Ciasto ucierane z malinami

Wiem, że sporo z Was piecze razem z Kasią podczas weekendów.   Do tej pory tego nie robiłam, ale zostałam poproszona o pokazanie kilku ciast z owocami i Kasią właśnie.  Zaczynam od ulubionego ciasta mojego męża.  Tym razem lekko zmodyfikowane, bo w wersji czeko.  Wyszło przepysznie.
Ciekawa jestem Waszego zdania o Kasi.  Jesteście z niej zadowoleni?  Czy też może z zasady nie używacie? 





Składniki:
  • ½ kostki  margaryny Kasi
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżki kakao
  • 4 jajka
  • niecała szklanka cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/3 szklanki mleka
  • maliny




Wykonanie:
Jajka utrzeć z cukrem, aż cukier się rozpuści.  Margarynę roztopić i ostudzoną dodać do jajek.  Wymieszać, dodać mleko a na końcu delikatnie wmieszać mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia.  Wylać ciasto na  tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia .  Na wierzch położyć maliny.  Piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.  Sprawdzić patyczkiem czy środek nie jest mokry.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...