Składniki:
- 500 g mąki pszennej
 - 85 g masła
 - 55 g kremu cytrynowego
 - 100 g drobnego cukru
 - 3 jajka
 - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
 - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
 - szczypta soli
 - skórka z 1 cytryny
 - 100 g migdałów (u mnie też orzechy brazylijskie)
 
Wykonanie:
Piekarnik
 rozgrzać do 165 stopni.  Wymieszać wszystkie składniki poza orzechami 
przy pomocy miksera lub ręcznie.  Dodać orzechy.  Podzielić ciasto na 2 
części.  Z każdej uformować podłużny bochenek.  Wyłożyć na blaszce do 
pieczenia wyłożonej papierem.  Piec przez około 30 minut, aż do suchego 
patyczka.  Wyjąć ciasto i ostudzić.  Najpierw na blaszce, a potem na 
kratce.  Ostudzone ciasto pokroić na 2 cm plastry.  Wyłożyć je na 
blaszce.  Ponownie wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni.  
Piec przez około 30 minut, przekładając biscotti na drugą stronę w 
połowie pieczenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.