Składniki (na 12 - 15 sztuk):
- 250 g mąki pszennej
 - 150 g cukru trzcinowego
 - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
 - 2 łyżeczki przyprawy do piernika
 - 250 ml mleka
 - 90 ml oleju
 - 1 jajko
 - 100 g świeżej lub mrożonej żurawiny
 
Wykonanie:
Piekarnik
 rozgrzać do 190 stopni.  Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Mąkę 
wymieszać z cukrem, proszkiem i przyprawą.  Dodać mleko, olej, 
rozbełtane jajko i wymieszać tylko do połączenia składników.  Dodać 
żurawiną i delikatnie wymieszać.  Ciasto przełożyć do przygotowanym 
foremek.  Piec około 20-25 minut, do suchego patyczka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.