30.12.2013

Kanapka z dżemem figowym

Kiedy pokazywałam dżem z suszonych fig, pisałam, że nadaje się od nie tylko do słodkich wypieków.  Prawda jest taka, że zdecydowana większość słoiczka została zjedzona w wersji wytrawnej.  Dzisiejsze kanapki to propozycja śniadaniowa ale spokojnie można też zaserwować je chociażby na Sylwestra.




Składniki:
  • kromki chleba ( u mnie ten)
  • dżem z suszonych fig (taki)
  • serek kremowy
  • sałata (dałam radicchio i rzymską)
  • masło


Wykonanie:
Rozgrzewamy opiekacz do panini.  Kromki smarujemy od zewnątrz masłem.  Natomiast od środka jedną smarujemy dżemem, a drugą serkiem kremowym.  Między kromki wkładamy liście sałaty.  Opiekamy kilka minut, aż kanapki będą ciepłe.  Podajemy natychmiast.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...