Składniki:
- 150 g masła
 - 80 g cukru pudru
 - szczypta soli
 - 220 g mąki
 
- 100 g gorzkiej czekolady
 - 150 g mlecznej czekolady
 - 75 g masła
 - 50 g orzechów (u mnie nerkowce)
 - 100 g skórki kandyzowanej z pomarańczy (dałam mieszankę)
 
Wykonanie:
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Masło utrzeć z cukrem pudrem i solą. Dodać mąkę, wyrobić ciasto i rozwałkować na prostokąt o grubości ok. 5mm. Przełożyć na blachę ( u mnie forma do brownie 20x25 cm) i piec około 12-15 minut.
Czekolady z masłem roztopić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Dodać posiekane orzechy i skórkę. Kiedy masa zacznie zastygać, rozsmarować na ostudzonym cieście. Poczekać aż całkowicie zastygnie i pokroić na kawałki.



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.