Składniki:
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej
- 1 szklanka wody
- 1/2 szklanki soku pomarańczowego Tymbark 100%
- pół pomarańczy
- garść orzechów
- ew. miód, syrop z agawy
Wykonanie:
Kasze prażymy w garnku, aż zacznie przyjemniej pachnieć. Zalewamy wrzącą wodą, przykrywamy i gotujemy około 10 minut na niewielkim ogniu. (Te czynności możemy wykonać wieczorem). Dolewamy sok pomarańczowy i gotujemy dalej przez około 5 - 7 minut, aż kasza będzie miękka. Pomarańczę obieramy i każdą cząstkę kroimy na pół. Dodajemy do ugotowanej kaszy razem z posiekanymi orzechami. Możemy posłodzić miodem lub syropem z agawy.
Wpis sponsorowany
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.