09.11.2013

Owsianka malinowa z orzechami

Orzechowy Tydzień u Atinki zaczynam od pożywnego śniadania.  Ciepłe, rozgrzewające i bardzo sycące.  A do tego naprawdę przygotowuje się je chwilę.  Zjedliśmy z synem po miseczce i jesteśmy gotowi na udany dzień.




Składniki:
  • 2/3szklanki płatków owsianych górskich
  • niepełna szklanka mleka
  • pół szklanki mrożonych malin (lub świeżych w sezonie)
  • ewentualnie odrobina miodu, syropu z agawy
  • garść orzechów (u mnie włoskie)

Wykonanie:
Orzechy posiekać i uprażyć na suchej patelni.  Pozostałe składniki przełożyć do garnka i podgrzewać.  Gotować przez kilka minut, dość często mieszając.   Posypać uprażonymi orzechami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...