Składniki:
- chleb (u mnie pszenno - żytni na zakwasie)
- gruszka
- orzechy włoskie
- feta
- mieszanka sałat
- serek kremowy
- ocet balsamiczny
- świeża szałwia
- masło
Wykonanie:
Orzechy siekamy i prażymy na suchej patelni. Rozgrzewamy grill do panini.
Gruszkę
kroimy w plastry, fetę kruszymy. Kromki chleba smarujemy masłem (od
zewnątrz) i serkiem kremowym (od środka). Kładziemy dolne kromki na
rozgrzanym grillu. Na rozsmarowanym serku kładziemy plastry gruszki,
fetę, sałaty, szałwię i orzechy. Skrapiamy octem balsamicznym i
przykrywamy wierzchnią kromką. Zamykamy grill i grillujemy kanapki
przez kilka minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.