6.04.2016

Czekoladowy pudding jaglany

Taki pudding jest dobry na każdą okazję (no może bez przesady).  Spokojnie może służyć jako pierwsze śniadanie, jedzony jeszcze na ciepło.  Możecie zabrać go też do pracy i zjeść na zimno na drugie śniadanie.  A jeżeli będziecie mieli ochotę na coś słodkiego po południu, też się nadaje.  Do tego przygotowuje się go w kilka minut.






Składniki:
  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • 1 banan
  • 1/2  łyżeczki karobu (ew. kakao)
  • pomarańcza



Wykonanie:
W garnku uprażyć kaszę, aż zacznie pachnieć lekko orzechowo.  Zalać 1 szklanką wrzątku (uwaga, bo może zacząć mocno bulgotać, warto więc na moment wlewania wrzątku, zdjąć garnek z ognia).  Dodać szczyptę soli morskiej i gotować na małym ogniu około 10 minut.  Ugotowaną kaszę przełożyć do kielicha blendera.  Dodać pokrojonego banana i karob (lub kakao).  Zmiksować.  Można dolać odrobinę mleka jaglanego, żeby masa nie była zbyt gęsta.  Udekorować pomarańczą.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...