Nieco
 zmieniłam (a w jednym fragmencie poprawiłam) przepis Nigelli i powstała
 taka oto kruszonka.  Przepyszna.   Samej kruszonki wychodzi z tego 
przepisu zdecydowanie za dużo, ale spokojnie można ją zamrozić i użyć 
potem do kolejnych porcji.
Składniki:
- 125 g masła
- 60 g płatków owsianych
- 40 g płatków migdałowych (dałam blanszowane migdały)
- 30 g pestek słonecznika
- 140 g mąki pszennej razowej
- 1 łyżeczka mielonego cynamonu
- 75 g brązowego cukru
- 250 g malin
- 250 g jeżyn
- 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej (lub kukurydzianej)
- 50 g cukru brązowego
 Wykonanie:
Mąkę
 i masło wyrobić palcami, aż powstanie kruszonka.  Dodać 75 g cukru, 
płatki owsiane i migdałowe, pestki słonecznika i wymieszać.  Owoce 
przebrać i wymieszać z 50 g cukru i mąką ziemniaczaną.  Wyłożyć do 
kokilek i posypać przygotowaną kruszonką.  Piec 25 minut w 200 
stopniach.
 





