14.07.2017

Sok brokułowo - jabłkowy

Kolejny sok, który na stałe zagościł u nas w kuchni.  Niektóre osoby, które usłyszały co piję były bardzo zdziwione.  Były też pytania, czy sok nie powoduje problemów żołądkowych.  Nie, nie powoduje, przynajmniej u nas, a pijemy go dość często.  W zależności od tego użytych jabłek, rodzaju sita i czy robimy sok na zamkniętym lub półotwartym sicie mamy go bardziej lub mniej przecierowy.  Ten na zdjęciu jest dość gęsty.





Składniki:

  • 1 brokuł
  • 4 - 6 jabłek
  • kawałek cytryny


Wykonanie:
Jabłka i brokuła myjemy i kroimy na małe kawałki.  Cytrynę obieramy i kroimy na kawałki.  Wszystko wyciskamy naprzemiennie.  Pijemy natychmiast. Z tej ilości wychodzi około 800 - 1000 ml soku.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...