Składniki:
- 6 dużych jajek, ugotowanych na twardo i ostudzonych
- 1 (niecała) szklana otrębów
- 1 surowe jajko
- 3 płaskie łyżki chudego twarogu
- 2 łyżki natki pietruszki (do środka)
- sól, pieprz – do smaku
- olej do smażenia kotlecików (lub też nie)
(ewentualnie otręby do obtoczenia)
Wykonanie:
Jajka rozdrabniamy widelcem. Dodajemy do nich otręby, twaróg, natkę, sól, pieprz, wbijamy jajko i dokładnie mieszamy (ewentualnie dodajemy nieco więcej otrębów, jeśli daliśmy duże jajka).
Kotleciki formujemy wilgotną ręką, obtaczamy ewentualnie w otrębach i smażymy na oleju lub patelni beztłuszczowej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.