Składniki:
- 8 szklanek płatków kukurydzianych
- 1 i 1/3 szklanki cukru
- 8 łyżek miodu
- 1 kostka masła (najlepiej zwykłego śmietankowego)
- 8 łyżek kakao
Wykonanie:
W garnku rozpuścić masło, miód i cukier, cały czas mieszając. Dodać kakao i wymieszać tak, żeby nie było grudek. Dodać płatki kukurydziane i wymieszać. Miksturę odstawić do ostygnięcia. Następnie formować kuleczki odrobinę większe od orzecha włoskiego lub inne kształty (nie za duże). Wyłożyć na pergamin i włożyć do lodówki do zastygnięcia.
Jedyny minus - szyszki są straszliwie słodkie. Nawet ja nie jestem w stanie zjeść więcej niż jedną na raz
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.