Składniki:
- 475 g płatków owsianych (zwykłych lub górskich)
- 75 g orzechów włoskich
- 75 g ziaren słonecznika
- 1 łyżka siemienia lnianego
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1/2 łyżeczki soli
- 30 g oleju kokosowego
- 3 łyżki miodu lub syropu z agawy
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 150 g banana (1 większy, mocno dojrzały)
Wykonanie:
Olej i
miód / syrop podgrzać w garnuszku tak, aby olej się rozpuścił i
składniki połączyły. Nie gotować. Zmiksować z wanilią i bananem.
Suche
składniki wymieszać w misce, a następnie dokładnie połączyć ze
zmiksowanym bananem, miodem i olejem. Wyłożyć na blachę z papierem do
pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 - 180 stopni i piec
przez około 20 - 25 minut. Mieszać 1 - 2 razy w międzyczasie.
Piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki i studzić granolę. Wystudzoną
granolę przełożyć do słoja.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.