Składniki:
- 1 - 1,5 główki młodej kapusty
- ocet
- 1 pętko kiełbasy swojskiej
- 1 pętko białej kiełbasy
- ok 30 dag boczku parzonego
- 2 - 3 cebule
- kilka łyżek koncentratu pomidorowego
- 2 - 3 marchewki
- sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy
Wykonanie:
Kapustę
poszatkować. Skropić octem i przez chwilę obgotować. W międzyczasie na
patelni podsmażyć pokrojoną cebulę. Następnie podsmażyć kiełbasę i
boczek (wszystko pokrojone w kosteczkę). Kapustę odcedzić i przełożyć
do garnka. Podlać odrobiną wody, dodać do niej pokrojone marchewki,
podsmażone mięso i cebulę. Dusić pod przykryciem dodając liść, ziele i
doprawiając do smaku. Pod koniec dodać koncentrat. Dusić aż kapusta
będzie miękka (nie zajmie to dużo czasu, około pół godziny).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.