Składniki (na ok 10 sztuk):
- 1 1/2 szklanki mąki orkiszowej jasnej
- 2 jajka
- 1/2 szklanki oleju + więcej do smarowania gofrownicy
- 300 ml mleka (dałam 2 %)
- ziarenka z 1 laski wanilii
- 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- szczypta soli
Wykonanie:
Mąkę, 
żółtka, wanilię, proszek, cukier i olej wymieszać w misce na gładkie 
ciasto.  Białka ubić ze szczyptą soli i następnie delikatnie wymieszać z
 pozostałym ciastem.  Gotową masę wylewać chochlą na rozgrzaną 
gofrownicę wysmarowaną olejem.  Piec na złoty kolor. 
 



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.