Składniki:
* 300 g mąki pszennej razowej
* 2 dojrzałe banany
* 2 łyżki oleju
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* szczypta soli
* 1 jajko
* 430 - 450 ml jogurtu naturalnego
* kilka łyżeczek posiekanej mięty
Wykonanie:
W jednej misce połączyć suche składniki ciasta. Banana rozdrobnić dokładnie widelcem na jednolitą papkę. Wymieszać jogurt z bananami i olejem oraz miętą a następnie połączyć wszystkie składniki. Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany (jeżeli jogurtu będzie za mało można dodać chlust mleka lub wody). Placuszki smażyć na rozgrzanej teflonowej patelni. Jeść na ciepło z dżemem, miodem lub na zimno (nawet bez dodatków).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.