Składniki (na tortownicę o śr. 16 - 18 cm):
- 450 g twarogu półtłustego, zmielonego
- 130 g cukru
- 2 jajka
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 100 g jagód
Wykonanie:
Twaróg,
jajka, cukier, mąkę i ekstrakt zmiksować tylko do połączenia
składników. Masę wylać do tortownicy. Na wierzch wysypać umyte i
osuszone jagody. Piec w 180 stopniach przez 45-55 minut, aż sernik się
zetnie i środek nie będzie płynny. Przestudzić w uchylonym piekarniku.
Następnie wyjąć i ostudzić zupełnie. Kiedy sernik będzie zimny, wyjąć z
formy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.