Składniki:
- włoszczyzna
- udo kurczaka
- 1 nieduży kalafior
- 2 - 3 młode ziemniaki
- zielony pieprz
- sól
- ziele angielskie, liść laurowy
Wykonanie:
Udo
myjemy i zalewamy wodą (ok 2 l). Zagotowujemy i zdejmujemy szumowiny.
Dodajemy liść i ziele. Włoszczyznę myjemy, oczyszczamy i wrzucamy do
gotującego się mięsa. Gotujemy około pół godziny. Ziemniaki obieramy i
kroimy na kawałki. Dodajemy do wywaru. Po 10 minutach dodajemy umyty i
podzielony na różyczki kalafior. Gotujemy do miękkości. Zupę
doprawiamy solą i dużą ilością zielonego pieprzu. Wyjmujemy ziele,
liść, udo i włoszczyznę. Resztę miksujemy. Podajemy posypane
dodatkowym pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.