Składniki (na 2 - 3 porcje)
- 2 łyżki oleju sezamowego
- 70 g poszatkowanej czerwonej kapusty
- 80 g posiekanej cebuli
- 150 g twardego tofu, pokrojonego w kostkę
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- 110 g marchwi startej na grubej tarce
- 110 g cukinii startej na grubej tarce
- 60 g kiełków fasoli mung (zapomniałam)
- 1 łyżka sezamu
- garść posiekanej natki pietruszki (kolendry)
Wykonanie:
W woku
rozgrzać olej sezamowy. Wrzucić kapustę i dusić 10 minut. Potem
dokładać kolejne warstwy: cebulę, tofu, sos, ocet, marchew, cukinię,
kiełki i sezam. Na koniec posypać kolendrą / natką.
Ja dodałam jeszcze ugotowany ryż, który dodałam zaraz po cukinii.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.