Składniki:
- 1 puszka pomidorów
- 1 marchewka
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- pół kulki mozzarelli
- sól, pieprz, cukier
- bazylia
- spaghetti
- parmezan do posypania
- oliwa
Wykonanie:
Makaron
gotujemy al dente. Cebulę i czosnek siekamy i podsmażamy na oliwie.
Marchewkę obieramy i ścieramy. Dodajemy do cebuli i czosnku i chwilę
razem podsmażamy. Dodajemy pomidory z puszki, posiekaną bazylię i
całość dusimy. Kiedy sos zgęstnieje doprawiamy do smaku solą, pieprzem i
odrobiną cukru. Mozzarellę w kawałkach dodajemy do sosu i chwilę razem
podgrzewamy, żeby ser się lekko rozpuścił. Ugotowany makaron wrzucamy
do sosu i mieszamy. Podajemy natychmiast posypane parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.