Z
6 zasadzonych krzaczków wyrósł tylko jeden. Do tego urosła tylko 1
dynia nadająca się do nadziania. Jest niby jeszcze jedna, ale chyba dla
krasnoludka. Dlatego zostanie jako ozdoba. Ta jedna, jedyna została
nafaszerowana i zjedzona przeze mnie. Było pysznie, szkoda, że nie
będzie powtórki.
Składniki:
- dynia
- mięso mielone (u mnie szynka)
- cebula
- gorgonzola
- sól, pieprz
- olej
Wykonanie:
Cebulę
szatkujemy. Podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy mielone mięso i
smażymy. Dynię myjemy, odcinamy wierzch i wydrążamy środek. Miąższ
kroimy na kawałki. Usmażone mięso, kawałki dyni i pokruszony ser
mieszamy, doprawiamy do smaku. Nadziewamy farszem dynię i przykrywamy
ją odkrojoną "czapeczką". Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200
stopni i pieczemy około 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.