Pomysł na zastąpienie soku z jabłek puree dyniowym podejrzałam w Filozofii Smaku.
Dopiero podczas wpisywania przepisu na blog, zorientowałam się, że nie
dodałam oleju, który do tej pory zawsze traktowałam jako obowiązkowy
składnik granoli. Wynika z tego, że nie jest zupełnie potrzebny, a to
chyba dobra wiadomość.
Składniki:
- 450 g płatków owsianych
- 230 g puree dyniowego
- 100 g miodu (można więcej)
- 200 g pestek z dyni
- 200 g pestek słonecznika
- 3 łyżeczki przyprawy do placka dyniowego
Wykonanie:
Wszystkie składniki wymieszać. Wyłożyć na blachę do pieczenia wyłożoną pergaminem. Piec przez około 40 - 50 minut w 170 stopniach. W trakcie pieczenia kilka razy przemieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.