Składniki:
- 250 g mąki pszennej razowej
- 130 g cukru trzcinowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- 150 ml mleka
- 1 jajko
- 90 ml oleju
- 100 g rabarbaru
- 2 łyżeczki świeżego utartego imbiru
Wykonanie:
Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni.
Suche
składniki mieszamy w jednej misce. Mleko, jajko, olej i starty imbir
mieszamy w drugiej misce. Łączymy zawartość obu misek, mieszając
niezbyt dokładnie widelcem. Dodajemy umyty, osuszony i pokrojony na 0,5
cm kawałki rabarbar i delikatnie mieszamy. Masą wypełniamy foremki
muffinowe wyłożone papilotkami. Pieczemy około 20 minut, aż do suchego
patyczka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.