Składniki:
- 500 g morszczuka
- 2 łyżki musztardy
- 1 średnie jajko
- 2 - 3 łyżki bułki tartej
- 2 łyżki mąki pszennej
- 2 - 3 bulwy botwinki z łodygami, bez liści
- sól, pieprz
- olej
Wykonanie:
Botwinkę
myjemy, osuszamy i siekamy na drobne kawałki. Dusimy przez chwilę na
patelni. Rybę miksujemy pulsacyjnie w blenderze (tak, aby zostały
jeszcze większe kawałki). Tak przygotowaną rybę mieszamy z jajkiem,
podsmażoną botwinką, musztardą i bułką tartą. Doprawiamy do smaku.
Formujemy płaskie kotleciki. Delikatnie obsypujemy mąką, a następnie
smażymy na oleju z dwóch stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.