Kiedy pokazywałam dżem z suszonych fig, pisałam, że nadaje się od nie tylko do słodkich wypieków. Prawda jest taka, że zdecydowana większość słoiczka została zjedzona w wersji wytrawnej. Dzisiejsze kanapki to propozycja śniadaniowa ale spokojnie można też zaserwować je chociażby na Sylwestra.
Składniki:
- kromki chleba ( u mnie ten)
- dżem z suszonych fig (taki)
- serek kremowy
- sałata (dałam radicchio i rzymską)
- masło
Wykonanie:
Rozgrzewamy opiekacz do panini. Kromki smarujemy od zewnątrz masłem. Natomiast od środka jedną smarujemy dżemem, a drugą serkiem kremowym. Między kromki wkładamy liście sałaty. Opiekamy kilka minut, aż kanapki będą ciepłe. Podajemy natychmiast.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.