Składniki:
- 1 bajgiel
- 1 jajko
- łosoś wędzony
- ogórek kiszony (opcjonalnie)
- czerwona cebula (opcjonalnie)
- pół łyżeczki oleju kokosowego
Wykonanie:
Bajgla przekroić na pół i lekko zgrillować. Na oleju kokosowym usmażyć jajko sadzone tak, aby żółtko było nadal płynne (można smażyć pod pokrywką, jest szybciej, ale na żółtku pojawia się biały nalot tak jak na zdjęciu). Na ugrillowanego bajgla położyć plastry łososia, pokrojonego ogórka, 2 plasterki czerwonej cebuli i usmażone jajko. Przykryć drugą połówką bajgla i zjadać natychmiast.
Przepysznie, następnym razem nie będę jadła na sucho z kawą :), następnym razem zrobię jak TY :)
OdpowiedzUsuńMoje nadawałyby się do pracy, bo jajko u mnie koniecznie musi być ścięte:)
OdpowiedzUsuń